Detta recept fick jag av min mamma för många år sedan.
Det är verkligen super gott!
Idag kokade jag sparrissoppa till lunch och bakade då detta bröd & hade tilll, underbart!
Till 2 limpor behöver du:
1 liter fingervarmt vatten (37grader)
50 g jäst
½ msk salt
1 liter rågsiktsmjöl
1 liter vetemjöl (knappt)
Lite olivolja
Smula sönder jästen i en bunke, värm vatten till fingervarmt, lös upp jästen i vattnet.
Häll i de andra ingridenserna och blanda ihop. Låt jäsa under bakhandduk i 60 min.
Dela degen sedan i 2 delar, Forma till limpor eller lägg i en brödform.
Låt jäsa under bakhandduk igen i 20 min.
Pensla brödet med lite olivolja. Grädda mitt i ugnen ca 30 min på 200 grader.
Låt svalna under bakhandduk.
Det är verkligen super gott!
Idag kokade jag sparrissoppa till lunch och bakade då detta bröd & hade tilll, underbart!
Till 2 limpor behöver du:
1 liter fingervarmt vatten (37grader)
50 g jäst
½ msk salt
1 liter rågsiktsmjöl
1 liter vetemjöl (knappt)
Lite olivolja
Smula sönder jästen i en bunke, värm vatten till fingervarmt, lös upp jästen i vattnet.
Häll i de andra ingridenserna och blanda ihop. Låt jäsa under bakhandduk i 60 min.
Dela degen sedan i 2 delar, Forma till limpor eller lägg i en brödform.
Låt jäsa under bakhandduk igen i 20 min.
Pensla brödet med lite olivolja. Grädda mitt i ugnen ca 30 min på 200 grader.
Låt svalna under bakhandduk.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar