tisdag 1 januari 2013

Vitchoklad tårta

Igår var det nyårsafton! Herregud vad tiden bara springer iväg!
Vi hade en lung & mysig kväll här hemma med min bror & min vän.
Vi lyxade till det med trerätters.
Till efterätt ville min bror testa något annat än cheescake eller panncotta som det lätt blir. Så han hittade denna smarriga tårta på Arlas hemsida. Dock skulle det vara konjak i men det hoppade vi.
Den var verkligen god! Hade blivit för sött att bara äta den så hade lite exotiskfrukt till & vispad grädde, passade jätte bra!
 
Detta behöver du till ca 12 bitar:
250 g vitchoklad
200 g margarin
3 st ägg
2 ½ dl strösocker
2 dl vetemjöl
Glasyr:
150 g vitchoklad
½ dl vispgrädde
 
Florsocker
 
Starta ugnen på 175 grader.
Hack 250 g choklad och smält margarinet, blanade ner chokladen och låt smälta.
Vispa ihop ägg & socker vitt och poröst.
Vänd ner i margainet & chokladen. Blanda även ner mjölet.
Smöra & bröa en form på 24 cm med löstagbarakanter. Grädda ca 30 min långt ner i ugnen.
Lugn, kakan var dallrig när jag tog ut den men den är inte det sen!
Låt kakan svalna sedan ställer du den i kylskåp.
Lägg ner 150 g choklad i grädden och låt snabbt koka upp på spisen och smälta.
Bre glasyren över kakan. Ställ in i kylen igen.
 
Innan du serverar kakan tar du bort kanterna från formen och strör lite florsocker på den.


2 kommentarer:

  1. Så gott!! Och frukt till passar bra!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja frukt passar ju faktiskt nästan till allt :)

      Radera