söndag 29 september 2013

Chokladcheescake på burk

Förra helgen hade jag min bästavän över. Vi hade en mysig tjejkväll utan karlar och barn. Kan verkligen behövas ibland!
Då min vän älska choklad så tänkte jag testa att göra denna. Receptet kommer ifrån boken Liten kaka.
 
Till 2 st behöver du:
2 st Glasburkar (eller något annat som du vill lägga dem i)
 
Botten
6 st oreokakor
2 msk smält smör
 
Chokladmousse
100 g färskost
1 dl tillexempel nutella
½ tsk vaniljpulver
1 ½ dl vispgrädde
 
Lakritsfrosting
100 g färskost
½ dl florsocker
1 ½ msk krossade turkiskpeppar eller 1 msk lakritspulver
 
Börja med att göra botten
Mixa kakorna med det smälta smöret i en matberedare.
Fördela blandningen i botten på två burkar.  Ställ åt sidan och börja med moussen
 
Vispa färkost, nötkräm & vaniljpulver med en elvisp så att det blir fluffigt.
Vispa grädden hårt i en annan bunke. Vänd försiktigt ner detta i nötkrämblandningen. Blanda till en fin & jämn smet.
Fördela detta över kakbotten som du lagt i burkarna. Säll i kylskåp några timmar innan du fortsätter
 
Nu är det dags att göra lakritsmoussen.
Vispa färkost och florsocker med en elvisp.
Rör ner lakritspulvret. Spritsa eller lägg på nötkrämsmoussen.
Dekorer gärna med bär och lite krossad turkiskpeppar
 
 
 
 
Vi tyckte att denna chokladmousse var himmelsk! Dock tyckte vi inte att lakritsmoussen passade till. Men hallonmousse hade varit väldigt gott till!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar