torsdag 13 juni 2013

Rabarberpaj med vanilj

Igår åkte jag till min mormor & morfar som bor ca 20 mil ifrån mej.
Ville bjuda på något. Så gjorde en rabarberpaj med vaniljstång i.
Just nu har det blivit väldigt mycket rabarber. Men frågan är, kan man äta för mycket rabarber? Det är ju såå gott!
 
Detta behöver du:
pajen:
150 g margarin
3 dl vetemjöl
3 msk vatten
 
Fyllning
ca 500 g rabarber skurna i små bitar
1 vaniljstång
1 dl strösocker
 
Blanda ihop ingrdenserna till pajen. Lägg allt i en matberedare och kör till du får en fin deg.
Lägg i plastfolie i ca 30 min i kylskåpet.
Starta ugnen på 225 grader.
Kavla ut 2/3 av degen. Täck en form på 24 cm med den kavlade degen.
Fyll med rabarberna.
Skrapa ur alla kärnor ur vaniljstången och blanda med sockret.
Strö sedan detta över rabarberna.
Kavla ut den sista degbiten. Skär strängen av den och lägg på toppen på pajen.
Grädda i ugnen ca 25 min.
 
 
Servera pajen gärna med glass eller vaniljsås :)
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar