tisdag 16 oktober 2012

Winerbröd

Ååå äntligen har vi internet igen! Som jag längtat!
Är verkligen jobbigt att sitta & uppdatera med sin mobil, även jobbigt att följa bloggar, så nu kan jag äntligen börja läsa alla härliga bakbloggar igen!
 
Förra veckan var jag hemma & vabbade min dotter som var magsjuk. Rastlös som jag är passade jag på att baka. Tittade i tidningen Hembakat och hittade dessa winerbröd. Alla säger att det är så svårt att göra så fick lova att testa.
Inte svårt att göra, mycket goda & mycket onyttiga ;)
 
Till ca 18 st behöver du:
50 g jäst
2 ½ dl mjölk
1 ägg
½ tsk salt
2 msk strösocker
8 - 10 dl vetemjöl
400 g smör
 
Marsankräm
Hallonsylt
 
Kyl alla ingridenser. Även plåtarna & kaveln.
Smula ner jästen i den kalla mjölken. Tillsätt ägg, socker, salt & mjöl. Arbeta samman till en bra deg.
Ställ i kylskåp ca 10 min.
Kavla ut degen till en rektangel ca 30*40 cm. använd den kalla kaveln när du kavlar ur den.
Skär kallt smör i tunna skivor. Lägg ca 12 skivor på halva degen. vik ihop degen på mitten. Nyp ihop kanterna. Vrid degen ett kvarts varv. Kavla ut. Vik degen i tre delar. Gör detta tre gånger om med smör och kavla. ställ sedan kallt 15 min.
Kavla sedan en ca 1 cm tjock deg som är en rektangel.
Skär ca 1 cm tjocka remsor som du snurrar ihop. Forma som en åtta och lägg på kall plåt.
Låt sedan jäsa 30 min. Häll på fyllningen på dina winerbröd & grädda mitt i ugnen ca 10 min på 225 grader.
Om man vill kan man göra en glasyr utav florscoker & vatten och ringla över.
Njut sedan!
 
 
 
Mina kanske inte blev så snygga som i tidningen hembakat med goda!

3 kommentarer:

  1. dem ser jättegoda ut,håller med de är inte svåra och göra dock tar de tid.
    dina blev ju jättefina

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Ja det var en massa kavlande, men goda :)

      Radera
  2. Vackra wienerbröd du gjort och så goda!

    SvaraRadera