lördag 2 juni 2012

Pitabröd

I veckan testade jag även att baka pitabröd. Supergoda!
Även detta recept hittade jag i Hembakat tidningen.

Till ca 16 st behöver du:
50 g jäst
5 dl vatten
2 tsk salt
1 msk honung
2 msk olivolja
13 dl vetemjöl

Smula jästen i en bunke. Häll i fingervarmt vatten(37 grader)
Rör tills jästen löst sej.
Tillsätt de andra ingridenserna. Arbeta degen tills den är smidig.
Låt jäsa 1 timma.
Starta sedan ugnen på 250 grader.
Knåda degen lite lätt. Dela den sedan i 2 delar. Gör 8 bollar av varje del.
Kavla dem tunna. Värm undertiden en plåt så att den blir jätte varm.
Lägg bröden på plåten och grädda mitt i ugnen ca 3-4 min.
Servera när de svalnat med något du har hemma.
Vi hade sallad/grönsaker & tacofärs, smaskigt!


2 kommentarer:

  1. Älskar pitabröd,brukar fylla med falafel,sallad,tomat,gurka o mumsa på
    ser så gott ut.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja dessa kommer jag klart att göra om flera gånger :)

      Radera