lördag 4 februari 2012

Vaniljbullar

Här hemma luktar det underbart, nybakade bullar. Finns det någon godare doft? Hoppas de smakar lika ljuligt!
Dessa ska ju bjudas på i helgen då det är kalas.

Tycker jätte mycket om bullformen. Passar mej perfekt ;)


Till 40 st bullar behöver du
5 dl mjölk
50 g jäst för söta degar
1 msk kardemmuma
½ tsk salt
1 dl vit sirap
150 g margarin (rumstemp)
1 ägg
ca 15 dl vetemjöl
+
ägg till pensling & pärlsocker

Häll mjölken i en katsrull. Ha även i sirapen, kardemumman, ägget & saltet. Värm tills det blir fingervarmt.
Smula under tiden sönder jästen och lägg i en bunke.
När ätskan är fingervarm häller du den över jästen och rör tills jästen löst sej.
Skär margarinet i bitar och ha i det i vätskan.
Blanda sedan i mjölet. Arbeta tille n smidig deg.
Lägg en bakhandduk över bunken och låt degen sova (som min dotter säger) i ca 45 min.
När degen sovit klart delar du den i 2 bitar och lägger kavlar ut den ena på mjölat bakbord.
Kavla till en ganska tunn rektangel.
Bred sedan margarin på degen och strö över strösocker samt vaniljsocker. Rulla ihop som en rulltårta. Skär ca 20 bitar av varje rulle. Lägg varje bit i en bullform. Låt jäsa ca 30 min.
Pensla bullarna sedan med uppvispat ägg och garnera med lite pärlsockar.
In i ugnen på 250 grader i ca 8 min.
Njut sedan av dina bullar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar