måndag 6 februari 2012

Päron & hallon biskvier

Idag var det lite bak inför sonens 1 år kalas.
Testade att göra päron & hallon biskvier, personligen tyckte jag att päron vart godast =)

För 30 st normal stora eller ca 45-50 mindre som jag gjorde
Bottnarna450 g mandelmassa
3 st äggvitor
1 ½ dl strösocker
Smörkräm300 g margarin
ca 3 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
Valfri smak ( Jag gjorde halv satts smörkräm och hade då i 1 tsk päronessens & i den andra delen hade jag 1 ½ tsk hallonessens
Garnering300 g mörk blockchoklad
ev strössel
Vispa äggvitan tille tt löst skum. Blanda sedan i sockret & vispa.
Riv mandelmassan och rör ner det i smeten. Rör till en jämn smet. Spritsa ut smeten på bakplåtspapper som ligger på en plåt. Grädda sedan i ugnen på 175 grader till bottnarna fått färg.

Låt svalna på plåten och ta sedan bort dem.De kan vara lite bökigt då vissa kan fastna på pappret.

Fyll de sedan med smörkräm. Den delen som låg mot bakplåtspappret ska ligga uppåt och ha smörkräm på sej.
Doppa dem sedan i choklad och ställ kallt.
Avnjut sedan ;)




Bilderna vart kankse inte de bästa, men biskvierna var goda!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar