lördag 4 februari 2012

Bullkrans

Om lite mindre än 2 månader fylla min lilla son 1 år! Dags att börja baka, när man har en massa som mej som verkligen älskar att baka blir det mycket att bjuda på ;) Måste börjas i tid!
Jag har alrig förut gjort en krans men den blev helt okej enligt mej =)
1 Krans:75 g margarin
½ msk kardemumma
2 ½ ddl lättmjölk
1/4 tsk salt
½ dl socker
25 g jäst för söta degar
7-8 dl vetemjöl
pärlsocker
Fyllning :75 g margarin
250 g mandelmassa
6 msk hallonsylt

Ställ fram margarinet så det blir rumstempurerat.
Häll i mjölken, saltet, sockret & kardemumman. Värm till fingervarmt (37 grader)
Smula sönder jästen i en bunken och häll sedan i vätskan, lös upp!
Häll sedan i margarinet och mjölet. Arbeta degen tills den är bra. Låt jäsa i 45 min.
Ta sedan upp degen på ett mjölat bord. Kavla ut den till en rektangel. Bred ut fyllningen som du bara blandar ihop innan. Rulla sedan ihop som en rulltårta ifrån långsidan.
Lyft till en plåt med bakplåtspapper på. Fomra degen till en krans. Klipp sneda ganska djupa flikar i kransen.
Vik flikarna bakåt en åt vänster & nästa till höger osv.
Jäsa igen i 35 grader. Sedan penslar du med uppvispat ägg och på med pärlsocker om du vill ha det.
In i ugnen i ca 20 min på 200 grader. Grädda i nedre delen av ugnen, låt sedan svalna och skär sedan upp eller frys.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar