söndag 10 mars 2013

Morotsbröd i långpanna

Detta bröd vart verkligen saftigt och väldigt gott! Lätt var det att baka med!
Dock glömde jag att ta kort på brödet så ni får tyvärr bara ett recept, men det är ett bra recept ;)
 
5 dl mjölk
50 g jäst
½ dl matolja
2 stora rivna morötter
1 tsk salt
3 msk honung
1 dl havregryn
ca 13 dl rågsiktsmjöl
 
Börja med att smula ner jästen i en bunke.
Värm mjölken på spisen, häll ner olja samt honung så den smälter. Mjölken ska vara 37 grader.
Häll över mjölkblandningen över jästen, rör tills all jäst löst upp sej.
I med de andra ingridenserna och blanda till en smidig deg. Låt jäsa ca 30 min under bakhandduk.
 
Tryck sedan ut degen på en långpanna med bakplåtspapper på.
Skär försiktigt över brödet så du får rutor, nagga med en gaffel & låtjäsa 30 min till.
Starta ugnen på 200 grader. In med brödet när det jäst ca 15 min.

1 kommentar:

  1. Morot i bröd och bakverk är gott och gör dem saftiga!

    SvaraRadera