torsdag 21 mars 2013

Hallonrutor i långpanna

Idag är det tolv dagar kvar till mitt kejsarsnitt, tolv dagar till våran tredje lilla bebis ska få se ljuset för första gången! <3
Så idag passar jag på att fylla upp frysen med lite fikabröd. Vad passar inte bättre då än att göra långpannekakor. Många kakor, det går snabbt & är gott!
 
Dessa hallonrutor är verkligen supergoda! Hallon i bakverk är verkligen något helt underbart.
Längtar ännu mera till sommaren nu så man kan baka på de bär man får i trädgården.
Denna kaka är så bra att du kan slänga ihop allt i kastrullen med, knappt ingen disk.
 
Här kommer receptet till  30 rutor
 
200 g smält margarin
4 st ägg
5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
6 dl vetemjöl
1 påse mandelspån
Hallon
 
Börja med att starta ugnnen på 175 grader.
Smälta margarinet i en kastrull. Ta gärna en stor kastrull så kan du göra degen i kastrullen.
Låt margarinet svalna något, ha sedan i äggen & sockret. Blanda om.
Blanda ner mjöl, vaniljsocker samt bakpulver med.
 
Klä en ungsform med smörpapper.
 
Häll i degen och dra ut den till kanterna. Tryck ner hallon i kakan och strö över mandelspån.
Grädda mitt i ugnen ca 25 min.
Låt svalna och skär sedan upp i bitar. Sedan är den klar att avnjutas
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar