lördag 6 oktober 2012

Frusen cheescake med daim



Denna cheescake var verkligen försvinnande god! Hade en kompis över och hennes barn och ville bjuda på något gott och det vart det verkligen :)

Detta behöver du till ungefär 10 bitar.

200 g färskost
3 äggulor
3 äggvitor
1 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
3 dl vispgrädde
2 st dubbeldaim
14 st digestivekex
5 msk smält margarin

Börja med att krossa kexen i en matberedare och blanda ner margarinet. Tryck ut detta i en form med lösakanter som man kan ta bort.
Blanda sedan färskost, äggulor, socker, krossat daim.
Vispa grädden ganska hårt och vänd ner i smeten.
Vispa även äggvitorna hårt och rör ner försiktigt med det andra.
Häll allt i formen med kexen. Ställ i frysen minst 6 timmar. Ställ gärna lite plastfolie över.
Servera gärna med bär!

2 kommentarer:

  1. Cheesecake är en stor favorit och roligt när man kan variera fyllningen efter smak och tycke!

    SvaraRadera
  2. Åh va gott,min favorit är frozsen mascarpone och de här ser ju riktigt gott.alltid kört neutralt,får nog testa och köra i choklad nästa gång

    SvaraRadera