torsdag 31 maj 2012

Hamburgebröd

Nu i veckan testade jag att göra egna hamburgebröd. Jätte gott!
Hittade receptet i tidningen Hembakat.
Roligare att göra allt ifrån grunden tycker jag :) Dessutom borde det bli billigare om inte nyttigare att göra själv.

Detta behöver du till ca 14 st bröd:
3 dl mjölk
2 dl vatten
25 g jäst
2 tsk salt
2 msk strösocker
12 - 13 dl vetemjöl

Blanda mjölk & vatten till 37 grader.
Smula sönder jästen i en bunke & rör över vätskan.Häll sedan i Alla andra ingridenser.
Låt jäsa 30 min.
Arbeta degen på ett mjölat bakbord. Dela degen i 2 lika delar.
Rulla ut ca 7 lika stora bollar ur varje del.
Lägg på en plåt med bakplåtspapper.
Låt jäsa 15 men. Sedan plattar du till bröden med en annan plåt.
Låt jäsa ytterligre 30 min. Starta ugnen på 250 grader.
Pensla bröden med ägg & sesamfrön.
Grädda mitt i ugnen ca 7 min.



2 kommentarer:

  1. Ja, att baka egna är godast!

    SvaraRadera
  2. Testa att blanda i potatismos (pulver blir bäst). Påminner då om friskobröden, jäkligt gott!

    SvaraRadera