onsdag 11 april 2012

Snabb filmjölkslimpa

Som säkert några av er läst så bakade jag bröd i helgen. Tänkte passa på att lägga upp ett av bröden.
Testade att göra Leilas turbosnabba filmjölkslimpa. Men jag ändrade lite saker & hade i det jag hade hemma.
Limpan gick jätte snabbt att göra & behöver inte jäsa heller :)

Detta behöver du till en limpa:
4 ½ dl filmjölk
1 dl mörk sirap
Hackade hasselnötter
1 litet paket russin
1 dl vetekross
1 dl rågkross
1 dl havregryn
2 ½ dl rågmjöl (grovt)
3 dl vetemjölspecial
1 dl linfrön
1 dl solrosfrön
1 ½ tsk salt
4 tsk bakpulver
2 tsk brödkryddor

Börja med att starta ugnen på 200 grader.
Blanda ihop sirap & filmjölken.
Hacka nötterna & häll i. Blanda sedan i alla andra ingridenser.
Lägg bakplåtspapper i en lång bröd form. Häll i smeten.
Strö lite havregryn över brödet.
Grädda mitt i ugnen ca 45 min

Sedan är det klart...



3 kommentarer:

  1. Svar
    1. Hmm bra fråga, jag vet faktiskt inte, alla bröd är ju goda när de är nybakade.
      Men rågsiktskaka med ett stekt ägg på, det är kalasgott! :)

      Radera
  2. Du är lika duktig som alltid med ditt bakande du =)
    Jag bakade förra torsdagen..
    Kladdkaka, smörkola och muffins..
    Skitskoj och lyckades med alla, för en gångs skull =)
    Ha ha!

    Nja det går inte så bra med jobbsökande för min del..
    Jag har dock fått sommarjobb och sen har jag sökt in på högskolan till hösten..
    Så vi får se vad det blir, får hålla tummarna att jag får göra något!
    Blir tokig annars =(
    Allt bra med er?

    SvaraRadera