måndag 6 februari 2012

Rulltårta med äppelmos

Jag har fått massor utav äpplen av min mamma & pappa som jag måste göra något med. Har ju gjort en sats äppelmos av äpplen jag fick av min mans mormor. Så tänkte att jag använder äppelmoset jag har & gör en ny sats med lite av äpplena jag har kvar.
Det fick bli en rulltårta. Snabbt & gott! Dock har jag väldigt svårt att lyckas med rultårta. En som är expert på rulltårta är min mormor, kanske skulle gå lektion hos henne :) Mina brukar alltid fasta i pappret eller spricka som idag.

Till en rulltårta behöver du:
3 ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
½ dl mjölk
2 tsk bakpulver

Vispa ägg & socker vitt & poröst. Blanda försitktigt ner mjöl & mjölk. Ha sist i bakpulver och blanda bara litte lätt.
Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna, smör med lite olja. ( Jag gjorde det idag för att degen absolute inte ska fastna, vet inte hur ni gör?)
Häll sedan i smeten, grädda mitt i ugnen ca 5 min i 250 grader.
När kakan är klar tar du den ur ugnen, låt svalna lite.
Lägg en bakplåtspapper på bordet & häll socker över. Lägg sedan den färdiga kakan över sockerpappret.
Ta bort pappret som är på kakan. Bred ut äppelmoset över. Rulla sedan ihop kakan till en lång rulle. Skär sedan i delar.

3 kommentarer:

  1. Kanske spricker din rulltårta för att du rör i bakpulvret sist för sig själv? Har för mig att kakor kan spricka om det inte är ordentligt blandat, så ett tips kan vara att blanda bakpulvret i mjölet och vända i det.

    SvaraRadera
  2. För att få loss pappret kan du pensla med kallt vatten innan du drar av det.

    SvaraRadera
  3. För att få loss pappret kan du pensla med kallt vatten innan du drar av det!

    SvaraRadera