söndag 5 februari 2012

Rabarberglass med kardemumma

Jag läser tidningen baka, en helt underbar tidning! Denna gång var det väldigt många recept som tilltalade mej.
Denna glass har jag tagit ifrån tidningen men gjort om det lite grann. Glassen var god men smakade för mycket kardemumma för min del...

Du behöver:
Rabarberkompott:
200 g rabarber
1 msk vatten
½ dl strösocker
1 tsk citron

Glass:
4 äggulor
1 dl florsocker
½ tsk vaniljsocker
1 tsk kardemummakärnor, nystötta i mortel tex
2 dl vispgrädde
1 dl mjölk
½ msk honung

Börja med att göra kompotten med rabarber. Skölj och skär rabarberna i bitar, Lägg i en kastrull med de andra ingridenserna. Koka upp & låt sjuda tills rabarberna blivit mjuka...
Ställ sedan åt sidan för att svalna

Vispa äggulor, vaniljsocker, kardemummakärnorna & florsockret pösigt.
Koka upp Grädde, mjölk & honung i en katrull. Ställ åt sidan & låt svalna.
Blanda sedan samman äggblandningen, gräddblandningen & rabarberna, låt stå i kylen i ca 3 timmar innan du kör den i din glassmaskin


Ser ni det lilla hjärtat som blivit i glassen i den vänstra kulan? Så fint :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar