söndag 2 juni 2013

Limemousse

Detta recept hittade jag när jag googlade runt på olika smaksättningar i tårta.
Ville testa något nytt till min senaste tårta till morsdag.

Denna var jätte god! Alla älskade tårtan, använde mej utav jordgubbsmousse till. Perfekt kombination!

Till ett lager i en normalstor tårta behöver du:
2 dl vispgrädde
1 dl creme freach
1 dl turkis yoghurt (annan matlagningsyoghurt går självklart bra med)
½ dl strösocker
Saften från 2 st lime + skalet ifrån 1
3 gelatinblad

Börja med att lägga gealtinbladen i kallt vatten.
Vispa creme fraiche, yoghurt, socker & lime skal.
Pressa ur saften från lime och häll i en kastrull. Lägg ner gelatinbladen och låt smälta på inte allt för hög temperatur på spisen.
Låt svalna lite. Häll ner i yoghurt blandningen och rör om.
Vispa grädden och vänd även ner denna i.Ställ i kylskåp och låt stelna. Sedan är den klar att användas

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar