Igår testade jag ett recept jag hittade på internet. Tryffel med violfyllning, men vart tog vilosmaken vägen?
Detta smakade bara choklad om ni frågar mej, men ni kanske känner vilosmaken om ni gör detta recept? =)
225 g mörk choklad
1 1/2 dl vispgrädde
1 3/4 dl Dansukker Rörsocker Flor
1 ask violtabletter (26g)
200 g mörk choklad att doppa godisen i sedan
Flingsalt om man vill dekorera lite
Lägg grädden och viloen i en rostfri kastrull och koka upp. Sjud därefter tills violen smält. Tillsätt chokladen och rör tills chokladen smält och blandningen är slät. Låt svalna till rumstemperatur. Blanda i florsockret. Rör tills massan är slät. Täck över och ställ svalt i 2 timmar. Smält chokladen över vattenbad. Forma till bollar som doppas i den smälta chokladen. Strö på lite flingsalt om du vill det.
Förvaras kallt
Detta smakade bara choklad om ni frågar mej, men ni kanske känner vilosmaken om ni gör detta recept? =)
225 g mörk choklad
1 1/2 dl vispgrädde
1 3/4 dl Dansukker Rörsocker Flor
1 ask violtabletter (26g)
200 g mörk choklad att doppa godisen i sedan
Flingsalt om man vill dekorera lite
Lägg grädden och viloen i en rostfri kastrull och koka upp. Sjud därefter tills violen smält. Tillsätt chokladen och rör tills chokladen smält och blandningen är slät. Låt svalna till rumstemperatur. Blanda i florsockret. Rör tills massan är slät. Täck över och ställ svalt i 2 timmar. Smält chokladen över vattenbad. Forma till bollar som doppas i den smälta chokladen. Strö på lite flingsalt om du vill det.
Förvaras kallt
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar