Pepparkaksmuffins ca 12 st
100 g smör
2 dl socker
2 ägg
2 dl vetemjöl
1 dl gräddfil
1 ½ tsk kanel
1 tsk bikarbonat
1 tsk mald nejlika
1 tsk mald pomeranskal
1 tsk mald ingefära
- Skär smöret i bitar och lägg i en skål. Häll i socker och rör med elvisp så det blir poröst.
- Blanda sedan i ägg, 1 i taget. Rör sedan i de andra ingridienserna.
- Häll smeten i muffins formar, in i ugnen på 225 grader i ca 15 min. Låt svalna och ha sedan på fluffet.
Julskumsfluff60 g julskum
3 dl vispgrädde
Häll upp grädden i en kastrull. Kilpp sedan tomtarna i mindre bitar. Sätt igång plattan på ganska svag värme och smält tomtarna i grädden. Rör ganska ofta och se till att det inte börjar koka!
När tomtarna smält helt ställ in i kylskåg minst 6 timmar. Vispa sedan som grädde. Blir fluffen för hård häll i lite mer grädde.
Här är godbitarna dekorerade med en hembakad pepparkaka!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar