söndag 5 februari 2012

Mörka & vita kolamuffins

Muffins till chokladälskaren? ;)

Ca 10 st muffins
Muffinssmeten:1 dl vatten
42 g smör
42 g strösocker
0,5 msk ljus sirap
1,5 msk mjölk
0,5 tsk vanilessens
0,5 tsk bikarbonat
110 g vetemjöl
1 msk kakao
Glasyr:50 g mörkchoklad
50 g vitchoklad
Chokladspån:50 g mörkchoklad
50 g vitchoklad

  • Värm ugnen på 180 grader. Placera muffinsformar i din muffinsplåt eller på en vanlig bakplåt.
  • Hetta långsamt upp vatten,sirap, smör & socker i en kastrull under omrörning tills sockret löst sej. Koka sedan upp och låt sjuda i ca 5 min. Ställ sedan åt sidan och låt svalna.
  • Medans smeten svalnar häller du mjölk och vaniljessens i en skål, tillsätt även bikarbonat. Rör tills allt löst sej. Sikta ner vetemjöl och kakao i sirapsblandningen. Rör och tillsätt sedan mjölk blandningen. Rör tills det blir en jämn smet.
  • Fyll sedan muffinsformarna 2/3 med muffinssmeten. Grädda mitt i ugnen i ca 10 min. Ta ut och låt svalna.
  • Smält sedan chokladen till glasyren. Först den mörka. När chokladen smält har du det på muffinsen 5 st. Smält sedan den vita chokladen och ha på de andra 5 muffinsen.
  • Riv choklad till chokladspån. På muffinsen med vitchoklad har du på mörkchokladspån och tvärtom. Lycka till!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar