måndag 6 februari 2012

Brända mandlar

Förra året gjorde jag ett försök på brända mandlar men gick väl sådär kan man säga. De smakade faktiskt popcorn :P
Så detta år testade jag leilas brända mandlar. Super goda! Mumma!
Det går ju inte att gå på en marknad utan att köpa brända mandlar, dessa kommer jag göra igen! =)

250 g skalad hel mandel
3 dl florsocker
½ dl florsocker till separering

Skålla mandeln först. När du skållar lägger du mandeln i kakoande vatten i någon minut. Låt svalna lite och ta sedan bort skallet. De bara ploppar bort.
Lägg sedan i florsocker och mandel i en stekpanna. Värm på och rör hela tiden tills florsockret börjar smälta. När du hör mandeln knäppa tar du av den från plattan och låter vila ca 1 min.
Häll sedan upp på smörpapper och separera nötterna ifrån varandra, låt svalna och njut! =)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar