Idag jobbar min man några extra timmar. Tänkte jag kunde baka & bjuda gubbarna på lite fika medans de jobbar lite. Eftersom det är första advent imorgon så det fick bli en mjuk pepparkaka.
Skulle gärna vilja smaka hur den smakade efterosm jag aldrig gjort en sånhär kaka förut..
Detta behöver du till 1 kaka:
100 g Margarin2 dl strösocker
2 ägg
1 dl Filmjölk
1/2 dl lingonsylt
3 dl vetemjöl
1 msk kanel
1 tsk malda kryddnejlikor
1 tsk ingefära2 tsk bakpulver
Börja med att vispa rumsvarmtmargarin & socker poröst. Blanda sedan i ett ägg i taget. Vispa.
Blanda sedan i lingosnsylten & filmjölken.
Efter det blandar du mjöl, kryddor & bakpulver i en skål, vänd försiktigt ner det i smeten.
Häll smeten i en bröad fórm. Grädda längst ner i ugnen ca 40 min på 175 grader
Skulle gärna vilja smaka hur den smakade efterosm jag aldrig gjort en sånhär kaka förut..
Detta behöver du till 1 kaka:
100 g Margarin2 dl strösocker
2 ägg
1 dl Filmjölk
1/2 dl lingonsylt
3 dl vetemjöl
1 msk kanel
1 tsk malda kryddnejlikor
1 tsk ingefära2 tsk bakpulver
Börja med att vispa rumsvarmtmargarin & socker poröst. Blanda sedan i ett ägg i taget. Vispa.
Blanda sedan i lingosnsylten & filmjölken.
Efter det blandar du mjöl, kryddor & bakpulver i en skål, vänd försiktigt ner det i smeten.
Häll smeten i en bröad fórm. Grädda längst ner i ugnen ca 40 min på 175 grader
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar