Som jag sagt förut har jag massor utav äpplen här hemma. Så googlade runt och hittade detta recept. Perfekt att frysa ner med, skulle hålla i ca 1 år...
3 liter | äpplen, klyftade |
3 liter | vatten |
1,5 tsk | citronsyra |
0,5 tsk | natriumbensoat |
3 dl strösocker 2 st kanelstång |
Koka upp vattnet med kanelen i. Låt bli kallt.
Skölj äpplerna & skär dem. Lägg i en burk, även kärnhus & allt. Häll över det kalla vattner men spara 1 dl.
Blanda citronsyra & natriumbesoat med vattnet du sprat. Häll i bunken & rör om.
Låt detta stå i kylskåp 3 dygn.
Sila sedan saften. I med sockret, rör om tills sockret smält. Om du ska frysa detta kan du skippa sockret & ha i det när du ska använda drycken

Skölj äpplerna & skär dem. Lägg i en burk, även kärnhus & allt. Häll över det kalla vattner men spara 1 dl.
Blanda citronsyra & natriumbesoat med vattnet du sprat. Häll i bunken & rör om.
Låt detta stå i kylskåp 3 dygn.
Sila sedan saften. I med sockret, rör om tills sockret smält. Om du ska frysa detta kan du skippa sockret & ha i det när du ska använda drycken

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar