tisdag 16 april 2013

Knäckebröd

Igår testade jag att göra knäckebröd för första gången.
Vart jätte gott och hade en strykande åtgång här hemma kan jag lova! Så just nu står jag & gör en ny sats ;)
 
Till ca 20 bitar behöver du:
1 dl Grovt rågmjöl
1 dl vetemjöl
1 dl fiberhavregryn
1 dl solroskärnor
½ dl linfrön
2 dl kallt vatten
2 msk matolja
 
Börja med att blanda ner de torra ingridenserna.
Blanda sedan ner olja samt det kalla vattnet. Rör om.
Bred ut "geggan" på en plåt med bakplåtspapper.
In i ugnen på 150 grader ca 25 min.
Ta ut och skär brödet i så stora bitar du vill ha det, in i ugnen igen ca 20 min. Låt kallna på galler sedan lägger du dem i en lufttätburk.
 
 
Detta verkar väl inte svårt? Hittade receptet på ica.se men gjorde om det & hade i saker jag hade hemma. Det kan du med göra om du inte har just dessa saker hemma. Bara att testa sej fram

1 kommentar:

  1. Hej!
    Jag skulle gärna vilja ha din mailadress men kan inte hitta den här på sidan. Om du vill kan du skicka den till mig på bokforlag@abwerners.com.
    Mvh Hella

    SvaraRadera