söndag 24 mars 2013

Tekakor med honung

Idag överraskade jag familjen med lite nybakade tekakor til frukost. Lite söndagslyx
Detta recept hittade jag hoss Tårtspecialisten men gjorde om det lite
 
Detta behöver du till ca 25 tekakor:
 
50 g jäst
200 g margarin
5 dl mjölk
2 msk honung
1 äggula
ca 12 dl vetemjöl
en nypa salt
 
Börja med att smula jästen i en bunke.
Värm mjölken till 37 grader (fingervarmt) Häll över mjölken över jästen, rör tills det löst sej.
Skiva margarinet i små bitar. Lägg i mjölk blandningen. Blanda även i de andra ingredensera. Knåda ihop till en fin deg.
Låt jäsa under bakhandukk i 1 timma´.
 
Dela degen i två delar. Kavla ut degen ca 1 cm tjock. Stansa ut runda ringa ca 10 cm stora.
Lägg på en plåt, låt jäsa 30 min.
Grädda mitt i ugnen på 225 ca 10 min.
 
Om du inte vill kavla ut degen kan du göra ca 20 st bollar som du plattar till.




1 kommentar:

  1. Men så gott med tekakor! Vilken fin blogg du har=) /Suzanne

    SvaraRadera