fredag 22 februari 2013

Maränger

Idag är det barnkalas här hemma, mysigt!
Nu i veckan gjorde jag en sats maränger , men sonen fick tag på dem & åt upp en hel burk inom 15 minuter! Ja vad säger man? De var nog goda iallafall ;)
Så igår ställde jag mej och gjorde nya, han ville ha rosa så hällde i lite pastafärg i smeten när marängen var klar.
 
Detta behöver du :
3 stora äggvitor eller 4 små.
2 dl strösocker
1 krm ättikssprit
 
Börja med att ta fram en rostfri skål eller en glasskål. Det kan fungera med plast men i en plastbunke kan det finnas fett i sprickorna som ofta finns i dem. När man gör maränger måste allt vara torrt och rent.
 
Vispa äggvitorna till ett skum. Häll i ättikan och vispa så det blir alldeles fluffigt.
I med sockret, men bara lite i taget samtidigt som du vispar.
Marängen är klar när den är glansig och du kan hålla burken upp & ner över huvudet utan att få marängen i håret ;) Eller bara vända burken och se att marängen är kvar.
Om man vill ha färg på marängerna har man i det nu, försiktigt.
Lägg smeten i en sprits och spritsa ut små kluttar på en plåt.
Grädda i varmluft 100 grader i 50 min. Efter 50 min stänger du av ugnen och låter marängerna stå kvar i 60 min.
 
 
 
 
Härliga maränger som är krispiga på utsidan och sega inuti!

2 kommentarer: