söndag 26 augusti 2012

Kladdkaka med marabou Schweizernöt

Jag köpte mej en billig chokladkaka förra veckan. Tänkte att jag skulle testa att baka en kladdkaka med den. Familjen tyckte att den var mycket god, dock mastig.
För min smak var det alledels för mycket chokladsmak... Så jag åt bara upp frukten ;)
 
Detta behöver du:
1 dl matolja
2 ägg
1 ½ dl strösocker
2 dl vetemjöl
4 msk kakao
1 krm salt
1 tsk vaniljsocker
1 näven hackade jordnötter
150 g riven marabou Schweizernöt
 
Börja med att starta ugnen på 200 grader.
Vispa ägg & socker lite lätt. Blanda ner alla andra ingridenser.
Smöra och bröa en form. Jag använde kokos runt. Så att kakan inte fastnar i formen.
Grädda mitt i ugnen ca 30 min.
Servera kakan lite ljummen med glass, grädde eller vaniljvisp till.

4 kommentarer:

  1. Kladdkaka är mycket gott och jag tycker det låter gott med schweizernöt choklad i!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja alltid roligt att testa nya saker! Om man gillar choklad gillar man denna :)

      Radera
  2. Hej Sara jag vet inte om du minns men (enstorblog) men jag minns dig i alla fall gud vad roligt att hitta hit igen. Hoppas du mår bra! Massa kramar <3

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej! Klart jag minns dej! Allt bra? Såg att du fått en son, grattis!
      kram :)

      Radera