torsdag 19 juli 2012

Macarons

Igår gav jag mej på dessa macarons igen! Men nej, lyckades inte denna gång heller! Börjar bli frustrerad kan jag tala om!
Jag fick en bok av min chef hur man bakar macarons. Så gjorde efter det receptet men gick inte bra ändå. Har även köpt en silikonplatta till macarons men men..
Någon i denna värld som kan tala om vad jag gör för fel?
Här kommer receptet på dessa

2 st äggvitor. (ska stå i kylskåp bara äggvitorna i 1 dygn)
60 g finmalen mandel
2 dl florsocker
2 msk strösocker
Pastafärg

Värm ugnen på 150 grader.
Häll den malda mandeln & florsocker i en mixer. Mixa tills allt är väl blandat.
Sikta blandningen på en plåt. Stopa sedan in plåten i ugnen ca 5 min. Låt kallna.
Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Viktitg att det är en ren skål, används helst en glasskål.
Häll i strösocker lite i taget medans du vispar.
Ha i pastafärg om du vill ha någon färg på dina macarons. vispa så allt blir jämnt färgat.
Sikta ner mandeln & florsockret i blandingen. Vänd försikitgt med en slickepott.
Fyll en sprits och spritsa ut kakor,Låt stå minst 1 timma så de får som en skorpa på sej.
Grädda sedan ca 10 min på 150 grader. Låt dem svalna innan du tar bort dem från plåten. Fyll med en fyllning och tryck ihop. Klart!
Låter inte så svårt va? =)



Som ni ser så blir inte mina fina alls! Ja jag ger snart upp med dessa!

3 kommentarer:

  1. va tråkigt att de inte blev lyckade.ja skulle nog gjort med sockerlag om ja vore du,mer säkert kort.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har testat det med men jag lyckas inte med det heller :(

      Radera
  2. Jag gör efter ett annat recept, nästan lika, men inte riktigt, men det är också ett enkelt recept.

    4st äggvitor, rumsvarma (låt stå i skafferi över natten)
    0,5 dl strösocker
    150g siktat mandelmjöl
    4 dl florsocker

    Vispa äggvitorna först på låg hastighet, och höj hastigheten allt eftersom, vispa till ett fast skum innan du börjar tillsätta strösockret, lite i taget. Ha inte i färgen genom att vispa med elvisp, utan ha i färg och sen häller du över mandelmjöl och florsocker, blanda runt med en slickepott tills allt är väl blandat. Häll över i en spritspåse där du satt i en tyll som är rund. Spritsa ut genom att bara trycka, inte cirkla ut det, utan tryck tills den är som en femkrona, och gör jämnstora tills smeten är slut. Låt stå cirka 1 timma.

    Grädda kakorna mitt i ugnen, ca 12 minuter.
    Låt svalna innan du fyller dom :)

    Jag har lyckats varje gång, förutom den gången jag försökte göra eget mandelmjöl, då gick det åt pipan ;)

    Lycka till!
    Ps. Jag kommer inte se om du svarar något här, om du undrar något är du välkommen att svara på min blogg.

    SvaraRadera