lördag 14 april 2012

Leilas sirapslimpa

Jag har testat att baka leilas sirapslimpa. Mycket god & är lätt att göra. Dock gjorde jag om receptet lite efter vad jag hade hemma.
Här kommer recept till 2 limpor:

50 g margarin
5 dl filmjölk
50 g jäst
2 dl ljus sirap
2 tsk salt
6 dl vetemjöl special
6 dl rågsiktsmjöl

Smält smöret & blanda med filmjölken. Värm dett till fingervarmt (37 grader)
Smula jästen i en bunke & häll sedan filmjölken & smöret över. Rör om tills jästen löst sej.
Tillsätt sedan sirap & salt.
Tillsätt sedan mjölerna & blanda väl. Låt jäsa under bakhandduk till dubbel storlek.
Starta ugnen & sätt den på 200 grader.
Baka ut degen till två limpor som du lägger i avlånga bakformar.
Låt sedan brödet jäsa 40 min till innan du gräddar det mitt i ugnen ca 35 min.


1 kommentar:

  1. åh detta har ja oxå gjort,så himla gott.
    är verkligen sucker för sirapsbröd

    SvaraRadera