söndag 8 april 2012

Lätta blåbärsbullar

Idag har ugnen min gått varm hela dagen. Passade på att fylla upp frysen lite. 2 sorters bröd & sedan dessa ljuvliga bullar!
Köpte tidningen baka häromdagen & hittade detta recept. Jag tycker att de blev kalasgoda! Borde ni testa! Jag gjorde om receptet lite efter vad jag hade hemma :)
Här kommer receptet på ca 20 st:

50 g jäst
2 ½ dl mjölk
½ burk kesella vanilj
½ dl honung (flytande)
1 dl vit sirap
10 dl vetemjöl
½ dl linfrön
1 tsk kardemumma
1 tsk salt.

Fyllning:
½ burk kesella
ca 2 dl blåbär
kanel
vaniljsocker

Smula jästen i en bunke. Häll mjölken i en kastrull & värm till 37 grader. Blanda ner kesselan.
Blanda detta sedan med jästen, rör tills jästen har löst sej.
Tills'tt sedan sirap, honung, kardemumma & salt. Rör om.
Tillsätt sedan linfröna & mjölet. Blanda ihop allt till en smidig deg eller till degen släpper kanterna på bunken.
Lägg en handduk över & låt jäsa i 30 min.
Stör över lite mjöl över ett bord & kavla ut degen. Bred ut fyllningen på degen. Pudra över kanlen & vaniljsocker. Rulla i hop & skär sedan den i ca 20 bitar.
Lägg bullarna på en plåt & låt jäsa i 30 min till.
Pensla sedan med ägg & strö över pärlsocker. In i ugnen på 250 grader ca 7 min.


Supergoda!

2 kommentarer:

  1. mmm blåbärsbullar är ju sjukt gott,brukar göra de på somrarna.perfekt till picknick o så.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja dessa var sjukt goda! Kommer jag absolut att göra igen! =)

      Radera