fredag 6 april 2012

Banan kaka

Idag har i firat påsk hemma hos min mamma & pappa. Mamma ville att jag skulle baka en banankaka i långpanna som hon hittade i tidningen allers. Knappt ingen som orkade äta då alla var super mätta efter maten. Men den var god=)

Det du behöver till denna kaka är;
150 g smör
2 mogna bananer
3 ägg
2 1/2 dl strösocker
100 g choklad
1 dl kokosflingor
3 1/2 vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
I dl filmjölk

Sätt ugnen på175 grader, vispa ägg & socker vitt & poröst. Smält smöret och låt svalna.
Hacka bananerna & chokladen. Rör ner det försiktigt i ägg blandningen, blanda även ner kokosflingorna.
Sikta ner vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör sedan ner smöret.
Häll detta i en klädd form 20x30 cm
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 25 min. Låt svalna och bred ut eller spritsa på topping.
Detta behöver du till toppingen ;
2 dl vispgrädde
1 1/2 dl kokosflingor
200 g färskost
50 g smör
1 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
Rivet skal ifrån 1 liten citron
Koka upp 1 dl av grädden, blanda ner kokos och låt svälla.
Vispa den andra grädden, blanda ner rumsvarmt smör och färskosten.
Tillsätt kokosblandningen , florsocker, vaniljsocker och citronskal.
Rör till en slät kräm.
Skär kakan i bitar och bred eller spritsa på toppingen...


Hoppas ni alla får en underbar påsk!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar