måndag 6 februari 2012

Kola med chokladöverdrag

Igår började jag att baka lite julgodis.
Testade att göra kolor som jag doppade i choklad. Ganska goda, dock gillar inte jag mörkchoklad så ska tetsa med lite ljusare med :)

ca 60 st

100 g Arla smör
2 dl Arla Köket vispgrädde
3 dl socker
1 dl ljus sirap
1 tsk vaniljsocker
150 g mörk choklad

Smält smöret i en tjockbottnad, vid kastrull. Tillsätt grädde, socker, sirap och vaniljsocker.
Koka utan lock, rör om då och då tills termometern visar 124° eller när du kan göra ett kulprov. Häll smeten på smörpapper i en form ca 20 x 30 cm.Låt svalna och skär i bitar. Dela chokladen i bitar och smält den i en skål i vattenbad eller i mikro. Doppa kolan i chokladen och lägg den på smörpapper. Garnera eventuellt med lite kokos.
Ställ sedan in i kylen tills det stelnat, njut sedan =)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar