Hittade detta recept på recept.nu
Vart verkligen super gott! Gjorde en rotfruktsgryta och hade detta bröd till, mumma!
Detta behöver du till 12 st kakor50 g jäst
50 g smör
1 liter mjölk
1/2 dl sirap
1 msk salt
8 dl rågsikt
18 dl vetemjöl
Smält smöret i en kastrull. Häll sedan över mjölken & värm till 37 grader (fingervarmt)
Smula undertiden jästen i en bunke.
När mjölkblandningen är lagom varm häller du över lite av mjölkblandningen över jästen. Rör till jästen löst sej.
Häll sedan över restrerande mjölken.
Häll sedan i alla andra ingridienserna. Blanda.
Låt sedan jäsa under bakhandduk i 40 min.
När degen jäst tar du upp den på en mjölat bord. Knådar den & dela den i 12 delar, rulla till bullar.
Låt jäsa i 20 min.
Sätt undertiden igång ugnen på 275 grader.
Kavla sedan ut en bulle på en varm plåt med en kruskavel. Nagga med en gaffel och sätt in den i ugnen högt upp i 3-4 min. Ta sedan ut brödet och lägg i en bakhandduk. Stapla sedan bröden på varandra under handduken så håller sej brödet mjukt.
Vart verkligen super gott! Gjorde en rotfruktsgryta och hade detta bröd till, mumma!
Detta behöver du till 12 st kakor50 g jäst
50 g smör
1 liter mjölk
1/2 dl sirap
1 msk salt
8 dl rågsikt
18 dl vetemjöl
Smält smöret i en kastrull. Häll sedan över mjölken & värm till 37 grader (fingervarmt)
Smula undertiden jästen i en bunke.
När mjölkblandningen är lagom varm häller du över lite av mjölkblandningen över jästen. Rör till jästen löst sej.
Häll sedan över restrerande mjölken.
Häll sedan i alla andra ingridienserna. Blanda.
Låt sedan jäsa under bakhandduk i 40 min.
När degen jäst tar du upp den på en mjölat bord. Knådar den & dela den i 12 delar, rulla till bullar.
Låt jäsa i 20 min.
Sätt undertiden igång ugnen på 275 grader.
Kavla sedan ut en bulle på en varm plåt med en kruskavel. Nagga med en gaffel och sätt in den i ugnen högt upp i 3-4 min. Ta sedan ut brödet och lägg i en bakhandduk. Stapla sedan bröden på varandra under handduken så håller sej brödet mjukt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar