lördag 4 februari 2012

Frusen cheescake

Idag firar jag & mina syskon samt min familj minijulafron.
Vi har ätit en massa god mat så jag tror att magen spricker snart.
Till efterätt gjorde jag frusen cheescake i porionsformar. Ååå så gott, allt jag kan säga! Skulle lätt kunna äta upp många själv om jag fick, så lika bra att inte göra några extra ;)



Mina muffins formar höll inte alls formen så därför de ser ut lite som de gör..

Detta behöver du till 6 st:
Bottnen40 g margarin
75 g pepparkakor
25 g hasselnötter
Fyllningen200 g philadephiaost
½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
½ tsk salt
3 st äggulor
1st apelsin ,saft
dlvispgrädde

Börja med botten. Smält margarinet. Krossa peppakrkorna i mortel. Blanda med margarinet. Krossa även hasselnötterna i morteln & blanda med pepparkakorna & margarinet. Fyll 6 st muffinsformar & ställ i kylskåpet.
Rör sedan ihop
philadephiaosten, vaniljsockret & strösockret till en slät smet.
Blanda i äggulor, ett i taget!
Rör sedan i saften ifrån apelsinen. Vispa grädden hårt & rör försiktigt ner det med det andra. Fyll formarna. Ställ i frysen minst 4 timmar.
Dekorera med någon frukt, jag hade coktail :)

1 kommentar:

  1. Hade gärna velat veta hur mycket av varje... Kan du hjälpa mig?

    SvaraRadera