måndag 6 februari 2012

Bojans limpa

Detta recept fick jag av min mamma för många år sedan.
Det är verkligen super gott!
Idag kokade jag sparrissoppa till lunch och bakade då detta bröd & hade tilll, underbart!

Till 2 limpor behöver du:
1 liter fingervarmt vatten (37grader)
50 g jäst
½ msk salt
1 liter rågsiktsmjöl
1 liter vetemjöl (knappt)
Lite olivolja

Smula sönder jästen i en bunke, värm vatten till fingervarmt, lös upp jästen i vattnet.
Häll i de andra ingridenserna och blanda ihop. Låt jäsa under bakhandduk i 60 min.
Dela degen sedan i 2 delar, Forma till limpor eller lägg i en brödform.
Låt jäsa under bakhandduk igen i 20 min.
Pensla brödet med lite olivolja. Grädda mitt i ugnen ca 30 min på 200 grader.
Låt svalna under bakhandduk.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar