måndag 4 mars 2013

Citronmuffins

Här kommer ett smarrigt recept på saftiga & goda citronmuffins
 
Till ca 12 st normalastora muffins behöver du:
 
150 g rumstemp margarin
2 st ägg
1 ½ dl strösocker
Skalet av en citron samt ½ dl pressad citron
½ dl mjölk
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
3 dl vetemjöl
 
 
Börja med att vispa margarinet & sockert poröst. Ett tips är att dela margarinet i mindre bitar så är det lättare att vispa det.
Vispa i äggen, ett i taget.
Riv sedan citronen och ha i citronkalen i smeten. Blanda nu med en slicketpott. Muffinsen blir mer luftig då.
Pressa även i citronsaften.
I med de torra ingridenserna och vänd försiktigt till en fin smet.
Fyll muffinsformar med smeten.
In mitt i ugnen ca 10 min på 200 grader. När muffinsen inte är degig är den färdig att ploka ut.
 
 

4 kommentarer:

  1. Citron gillas i bakverk!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det är så gott! Började längta så efter sommaren när jag gjorde dessa muffins, är något med citron :)

      Radera
  2. Oh det såg ju farligt gott ut och jag älskar citron. Jo min kära vännen, jag ska baka en påsktårta och då undrar jag "socker pasta" det kan man ju köpa i affärerna och jag tänkte kan jag färga det med vanlig karamellfärg, eller frågan är väl inte om jag kan men jag tänkte om du hade någon erfarenhet, tänkte göra kycklingar på tårtan av sockerpasta. Du är ju så duktig så tänkte fråga.
    Massa kramar <3

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det går men risken är att sockerpastan blir lite kladdig, men då kan du blanda i potatismjöl så blir det inte så kladdigt. Men det bästa är att färga med pastafärg tycker jag :) Hoppas det går bra! kram

      Radera