I söndags ville jag lyxa till frukosten lite, jag gick upp & gav familjen nybakat bröd.
Scones är så lätt att göra & även så gott alldeleds nybakat. Så bakade det, fast med havregryn i.
Receptet hittade jag när jag googlade runt.
Detta behöver du till 4 personer
3 dl mjölk
100 g margarin
2 ½ dl havregryn
6 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
1 msk socker
1 tsk salt
Blanda de torra ingridenserna i en bunke. Skär margarinet i bitar och blanda ner med de torra ingirdenserna. Nyp sedan ihop margarinet så degen blir smulig.
I med mjölken och knåda ihop till en deg med händerna.
Du kan behöva lite mera mjöl men degen ska vara ganska kletig.
Gör 4 st bollar och lägg på en plåt, platta till dem, nagga dem & skär som ett kors på dem.
Grädda mitt i ugnen ca 10 min på 250 grader. Om de får mycket färg men är kladdiga fortfarande kan du lägga ett bakplåtspapper över brödet så blir det inte bränt.
Håller med dig om att de verkligen är superlätta att baka! Åh vad gott de lät med havregryn i, de måste jag testa någon gång :)
SvaraRaderaJa det tycker jag att du ska göra, super gott :)
Radera