fredag 20 juli 2012

Jordgubb & rabarbersaft

Jag var & plockade 7 liter jordgubbar här om dagen. Så nu passade jag på att koka lite mera saft. Denna saft smakar verkligen sommar! Svalkande & supergod!
Jag frös ner min saft i små burkar på engång därför har jag inget medel i saften så den står längre...

I l jordgubbar
200 g skurna rabarber
en skvätt citronsaft
1 vaniljstång
3 dl vatten
3 dl strösocker

Börja med att hälla i vatten i en kastrull. Lägg i jordgubbarna & rabarberna.
Dela vaniljstången på mitten. Skrapa ut fröna och lägg med det andra, även stjälkarna.
Skvätt i lite citron och koka. Koka ca 10 min. Tryck jordgubbarna mot kastrullens kant för att få så mycket saft ifrån dem som det går.
Sila sedan saften i en saftsil i 30 min.
Häll saften i en renkastrull. Blanda ner sockret & koka upp igen så sockret smält.
Låt svalna och häll i burkar och frys ner.




2 kommentarer:

  1. åh va gott,gjorde jordgubbssaft och som du säger sommar blir de i munnen,lyxades få lite rabarber och då passade ja på och göra marmelad.riktigt gott tillsammans

    SvaraRadera
  2. Ja det passar verkligen jätte bra ihop! =)

    SvaraRadera