måndag 6 februari 2012

Recept mmf

Jag har fått frågan vad mmf är som jag har på mina tårtor. Det är förkortning på marshmallow fondant. Du har den istället för marsipan eller sockerpasta.
Mmf är lätt att jobba med, samt mycket lätt att göra, tänkte visa er hur jag gör.
Det bu behöver är:

300 g Marshmallows
ca 6 dl florsocker
2 msk vatten
1 msk olja


Häll marshmallowsen i en bunke som tål värme. Dela marshmallowsen gärna i mindre bitar. Häll sedan på oljan och vattnet.
Micra dett sedan på högsta effekt ca 1 min. Tills allt har smällt.


Såhär ser det ut när det smällt.


Sikta sedan florsockret på en bänk eller vart du ska göra din mmf. Lägg florsockret i en rund ring och gör ett hål i mitten. Där häller du sedan i den smälta marshmallowsen. Knåda in florsockret till en deg. Den ska vara lite kletig.
Ett tips är att ha lite olja på bänken och på dina händer så fastnar det inte lika lätt.


Färdig! Nu ska den läggas i en påse och vila i ca 1 dygn i rumstep. Du kan även färga din mmf med pastafärg eller karamellfärg.
Skulle din mmf bli för hård är det bara att köra den i micron en snabbis, bara några sekunder. Den blir mjuk väldigt fort! Skulle den bli för lös har du bara i lite mer florsocker.
Hoppas detta hjälpte er lite =)

2 kommentarer:

  1. Smart greja att använda marsmalows.. Hur funkar det att modellera med mmf? Blir det bra eller är sockerpasta bättre??

    SvaraRadera
    Svar
    1. Oj det var längesedan jag gjorde det. Men sockerpasta är bättre att modellera med då den stelnar. Men med smak så är mmf mycket godare om du frågar mej ;)

      Radera