måndag 6 februari 2012

Panacotta med vitchoklad

Kände för att överraska min karl med en lite efterrätt såhär på fredagen. Vart till att göra pannacotta, alltid gott!
Måste dock säga att jag nog tycker det är godare att göra på gelesocker men det skulle bli för sött med vitchoklad också. Här kommer receptet

2 personer

2½ dl grädde
½ tsk vaniljsocker
50 g vitchoklad
1½ gelatinblad

Garnering
Några bär, jag hade blåbär, hallon & jordgubbar


Skär chokladen i mindre bitar. Lägg gelantinbladen i kallt vatten.
Koka upp grädde & vaniljsocker. När det börjat koka har du i chokladen och väntar tills den smält.
När den väl har smält har kramr du ur gelatinbladen allt vatten och har sedan ner det i gräddblandninge, rör tills de har löst sej.
Häll sedan upp i glas. In kylen minst 3 timmar.
Servera och njut!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar