lördag 6 oktober 2012

Äppelmust

Kom på att jag missat att blogga om äppelmust som jag testade att göra för några veckor sedan.
Denna är jätte lätt att göra dock måste man vänta 5 dagar på att få smaka ;)
Familjen tycker att den var jätte god men jag har lite svårt för att dricka äpple... Denna går att dricka som den är eller att späda ut med lite vatten.
Detta recept hittade jag på en blog när jag googlade.

Du behöver
5 liter äpplen
6 liter vatten
1 msk vinsyra
1 tsk natriumbensoat
1 del socker per avrunnen saft.

Ta en stor hink. Dela äpplena och lägg i hinken. Häll över allt vatten och sedan vinsyra och natriumbensoat. Sockret ska man inte använda först när musten är klar.
Låt detta stå framme med en handduk över hinken i fem dygn, rör om minst en gång om dagen.
När de fem dagarna gått silar du av musten med en finsil. Häll i socker per avrunnen saft. Jag fick ihop 5 l, det är alltså 5 dl socker.
Häll upp i rena flaskor och ställa i rumstemp. Om du ska använda den kan du såklart ha den i kylskåpet.

1 kommentar:

  1. Säkert jättegott med äppelmust och hemgjord är alltid bäst :)

    SvaraRadera