Dessa tekakor gjorde jag idag, mycket goda!
De är även lite matigare då det är havregryn i dem.
Ca 30 st
De är även lite matigare då det är havregryn i dem.
Ca 30 st
- 8 dl havregryn ( jag hade 4 dl fiberhavregryn & 4 dl havregryn)
- 1 Liter mjölk
- 175 m margarin
- 75 g jäst
- 1 tsk salt
- ½ dl socker
- ca 2 liter vetemjöl
- Låt havren svälla i mjölken i ett par timma
- Skär ner margarin i havreblandningen och värm till 37 grader. smula ner jästan och rör. Ha sedan i salt, socker & det mesta av mjölet.
- Arbeta sedan degne smidig & låt jäsa under bakhandduk i ca 30 min.
- Efter 30 min tar du upp degen och rullar små bollar. Platta till dem och sedan nagga med en gaffel. Nu ska degen jäsa igen i 30 min.
- Efter jäsningen in i ugnen i 225 grader i ca 10 min. Smaka av och njut ;)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar