tisdag 23 oktober 2012

Brysselkakor

När mannen fyllde år bakade jag brysselkakor. Hans släkt tycker om småkakaor. Och jag som har så svårt att lyckas med dem! Men denna gång vart det riktigt gott!
Lätta att baka & goda! Kan det bli bättre?
 
till ca 50 st behöver du
4½ dl vetemjöl
200 g margarin
1 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
 
Blanda allt utom margarinet. Skär margarinet i små bitar och blanda ner. Blanda tills det blir en deg.
Dela degen i 2 delar. Rulla dem som ormar. Lägg i kylskåp 30 min.
Färga undertiden lite strösocker.
Du tar strösocker & lägger i en påse. Ta pasta färg eller hushålsfärg och blanda ner, skaka påsen.
När degen har vilat klart i kylskpået strör du färgat socker över.
Ett tips är att trycka till sockret lite så det inte lossnar,
Grädda mitt i ugnen ca 10 min på 175 grader.
 

2 kommentarer:

  1. Oj vad konstigt det blev... ville ju säga att du har en fantastiskt fin blogg som jag genast lägger in i min lista. Jag har nyss börjat att blogga om tårta och go fika. Du får gärna lägga till mig på din blogglista.
    Mvh Sandra
    sandrastartor.blogspot.se

    SvaraRadera